Borstvoeding en meer

Borstvoeding is de meest natuurlijke manier om je baby te voeden. Toch is het geven van Borstvoeding iets dat je moet leren. Je moet vertrouwen krijgen in je lijf, leren de signalen van je baby op te pikken en de samenwerking met je kindje moet zich ook nog uitkristalliseren. Zie borstvoeding geven als een teamprestatie: Baby en Moeder zijn de spelers en de Andere ouder is de coach.

Boeken over Borstvoeding

Handig is, om je tijdens de zwangerschap al te verdiepen in Borstvoeding. Dat kan bijvoorbeeld door een cursus te volgen of er boeken over te lezen. Wij adviseren onderstaande boeken, die ook handig zijn als naslagwerk:

Borstvoeding geven, een antwoord op alle vragen- Adrienne de Reede-Dunselman

Het standaard werk over borstvoeding gevenIn deze praktische vraagbaak ligt het accent niet op het ‘waarom’ maar op het ‘hoe’ van borstvoeding geven.

Borstvoeding- Stefan Kleintjes

Dit Handboek Borstvoeding biedt je alle informatie die je nodig hebt voor een succesvolle start en een bijzondere borstvoedingsperiode. Geschreven door Lactatiekundigen Stefan Kleintjes en Mary Broekhuijsen

Handboek Borstvoeding- La Leche League

Dit boek bevat praktische informatie, feiten en ervaringen van ouders en is daarmee een goede hulp bij het voorbereiden op en het geven van borstvoeding.

Borstvoedingsorganisaties

In Nederland zijn diverse borstvoedingsorganisaties, waar je terecht kunt voor informatie, hulp en advies

Kenniscentrum Borstvoeding

Borstvoedingsorganisatie La Leche League

Eurolac Lactatiekunde

Let op het verschil tussen een Lactatiekundige en een Lactatiedeskundige. Een Lactatiekundige heeft een gespecialiseerde opleiding achter de rug, een lactatiedeskundige is geen beschermde titel.

Zero Waste met Wasbare Zoogcompressen

Wist je dat je Borstvoeding ook Zero Waste kunt aanpakken? Zoogcompressen gaan er vaak bij bosjes doorheen. Het bespaart je veel geld en afval als je Wasbare Zoogcompressen gebruikt. Deze zijn er in verschillende materialen, zoals Bamboe en Katoen, en met of zonder waterafstotende laag. Superhandig!

Moedermelk doneren

En lekken je borsten giga veel en heb je overproductie? Overweeg dan eens je melk te doneren aan ouders die hun kind graag moedermelk willen geven, maar het niet kunnen. Daarvoor kun je bijvoorbeeld terechtbij het Moedermelknetwerk

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen